top of page

OVER RIK & FIT MAASTRICHT

image2.jpeg

RIK

KUIPER

image3.jpeg

Mijn naam is Rik Kuiper en ik ben eigenaar van Fit Maastricht. Zolang als ik mij kan herinneren ben ik bezig geweest met sport. Al op jonge leeftijd begon ik met voetbal en tennis, en ik heb dit altijd met veel plezier gedaan. Door op de middelbare school mee te doen met ‘Eurosport’ (een sportevenement dat jaarlijks door meerdere scholen in Europa werd georganiseerd) kwam ik erachter dat ik het leiden van een groep naar betere prestaties erg leuk vond. Ik vind het dan ook nog steeds belangrijk om een sterker groepsgevoel te creëren waarin iedereen elkaar steunt waar nodig.

Na de middelbare school ben ik de opleiding Fysiotherapie gaan volgen aan THIM van der Laan (Internationale Hogeschool voor Fysiotherapie), te Nieuwegein. Tijdens deze opleiding heb ik tevens mijn diploma Personal Trainer behaald, omdat ik mij graag wilde verdiepen in de opbouw- en het geven van trainingen.


In 2016 heb ik met trots mijn diploma als fysiotherapeut behaald en ik ben sindsdien werkzaam als fysiotherapeut. Ik wil mij graag nog specialiseren tot sport fysiotherapeut en ik ben van plan om in 2019 te starten met de opleiding Sportfysiotherapie.

FIT MAASTRICHT

Omdat ik al die jaren nog steeds graag met sporten bezig was en het nog altijd leuk vond om mensen hierin te begeleiden, besloot ik in 2017 om naast de fysiotherapie, ook weer iets met mijn Personal Trainer diploma te gaan doen. Na grondig onderzoek kwam ik er achter dat er veel interesse was in het sporten in groepsverband én veel behoefte was aan Personal Training, met name in de buitenlucht in plaats van in een sportschool. Deze uitkomsten heb ik meegenomen in het opzetten van mijn bedrijf en Fit Maastricht is het resultaat.


Een bedrijf waar iedereen welkom- en gelijk is. De mogelijkheid tot het sporten in groepsverband (Bootcamp) en één op één training (Personal Training) in de buitenlucht van de prachtige stad Maastricht. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich tijdens mijn Bootcamp en/of Personal Training op zijn of haar gemak voelt en daarom zijn mijn Bootcamps zo opgezet dat iedereen op zijn of haar eigen niveau en tempo aan de training kan deelnemen.
Uiteraard wordt er tijdens de trainingen ook genoeg samen gelachen.

Het is een droom die is uitgekomen, werken als fysiotherapeut in loondienst en daarnaast mijn eigen bedrijf als sportinstructeur en personal trainer.

DIPLOMA'S

  • BSc Bachelor of Science Fysotherapie - THIM van der Laan te Nieuwegein

  • Personal Trainer - Sportcentrum de Hollander (Nautilus) te Rotterdam

bottom of page